Selecteer een pagina

Eva van der Borden (coach en dietiste) 

Hoe heb je het Rise & Shine programma ervaren?
Het programma heb ik ervaren als een heel fijne plek waar ik mij gesteund door Aukje en de andere deelnemers kon ontwikkelen. Het voelde voor mij heel ontspannen en vertrouwd. Aukje zorgde er steeds weer voor dat ik op een leuke manier een stapje buiten mijn comfort zone durfde te zetten. Hierbij was er veel support uit de R&S groep.

Wat heeft het je gebracht?
Het heeft bij mij zowel persoonlijk als zakelijk veel veranderd. Op persoonlijk vlak ben ik enorm gegroeid in zelfliefde. Ik wist al hoe belangrijk zelfliefde was, maar nu VOEL ik echt dat ik het waard ben. Ik GUN mijzelf nu het allerbeste. Het heeft mij meer ontspanning opgeleverd. Ik vertrouw meer op mijn gevoel en op de flow van het leven. Hierdoor sta ik liefdevoller in het leven, niet alleen naar mijzelf toe maar ook naar bijvoorbeeld mijn omgeving. Op zakelijk vlak heeft het ervoor gezorgd dat ik andere keuzes heb gemaakt voor mijn bedrijf. Keuzes die ik eerder niet durfde te maken. Tegenwoordig durf ik mijzelf als uitgangspunt te nemen bij de ‘koers die ik wil varen’ met mijn bedrijf en kan ik hierdoor meer liefdevol ondernemen.

Wat zijn grote/kleine veranderingen in je leven?
De veranderingen die ik hiervoor beschreef en daarnaast heb ik nog meer leuke inspirerende mensen mogen ontmoeten met wie ik nog regelmatig contact heb.

Heb je angsten overwonnen? Welke?
De angst om niet goed genoeg te zijn is door dit programma overwonnen. Natuurlijk zijn er momenten dat dat gevoel weer de kop op steekt, maar het is veel minder krachtig en ik weet wat ik ermee kan doen. Mijn gevoel van ‘risen & shinen’ overheerst!

Voel je je meer empowered? Connected?
Absoluut! Ik vertrouw veel meer op mijzelf en het leven.

Geloof je meer in jezelf en volg je je eigen pad? Hoe uit zich dat?
Ik geloof veel meer in mijzelf en ik neem mijzelf nu zo veel mogelijk als uitgangspunt bij keuzes die ik privĂ© en zakelijk maak. Dat voelt heel goed en ‘het loopt meer vanzelf’.

Hoe is het om dit in een groep te doen?
De groep geeft veel herkenning en steun. Daarnaast is het heel gezellig!

Wat is de kracht van Aukje?
De kracht van Aukje is dat ze vanuit authentieke  kracht onderneemt. Ze is echt een voorbeeld voor het programma. Ook tijdens het programma deelt ze haar onzekerheden en durft ze zich kwetsbaar op te stellen. Hierdoor voel ik verbinding met haar. Daarnaast is ze een liefdevolle  ‘leider’ van de groep en weet ze je op een leuke enthousiaste manier te prikkelen om haar te volgen in jouw eigen tempo.

Wat vond je van de aanpak/werkvormen?
De aanpak/werkvormen waren gevarieerd en soms uitdagend. Het waren soms dingen die je zelf niet zo snel zal doen zoals ‘het plankje doorslaan’ of de aerial silk les. Ook vindt het vaak plaats op leuke inspirerende plekken.

Wat is de belangrijkste les die je hebt meegekregen?
De belangrijkste les is dat ik mag vertrouwen en geloven in mijzelf. Dat juist dit uitgangspunt ervoor zal zorgen dat ik een leven kan creëren waarbij het beste in mijzelf naar bovenkomt, waarin ik kan genieten en kan bijdragen op kleine of zelfs grote schaal.

Wat heeft t programma voor je betekend?
Het programma heeft mij een zet in de goede richting geven zowel zakelijk als privé. Daarnaast heb ik er veel van geleerd en ben ik persoonlijk weer gegroeid. Ik heb veel bijzondere momenten ervaren en er veel plezier aan beleefd!

Wie zou dit programma moeten doen?
Mensen die op dit moment voelen dat ze ‘verder’ willen in hun leven, maar niet weten hoe kunnen veel hebben aan het R&S programma. Ook mensen die hun dromen eigenlijk willen volgen maar het niet durven kunnen bij Aukje een (grote) stap verder komen.

Wil je nog iets kwijt? 
Ik wil Aukje heel erg bedanken. Ze is een topper! Ik ben heel trots dat ik haar programma hebt gevolgd!