Selecteer een pagina

Melissa Kuster (pedagoge)

“Het Rise & Shine programma was voor mij vooral een boost in de juiste richting. Al een tijdje zat ik met de vage vragen “Wie ben ik nou eigenlijk?” en “Wat heb ik te bieden”, “Wat wil ik bereiken?”Dat klinkt misschien een beetje zwaar, maar ergens voelde ik dat ik meer te bieden had dan ik op dat moment deed. En precies dit gevoel wist Aukje bij mij aan te wakkeren toen ik las over het Rise & Shine programma. Wat ik vooral heb ervaren is dat de bijeenkomsten met de groep voelden als een soort thuiskomen. Hier kon ik precies zijn wie ik ben, zeggen wat ik denk en voelen wat ik voel.

Ik ben persoonlijk niet heel ‘zweverig’, maar ik voel me sinds het programma meer in mijn kracht. Ik ben echt gaan realiseren dat ik blij mag zijn met mezelf en mezelf serieus kan nemen, hoe gek mijn dromen soms ook zijn. Ik mag er zijn! En mensen mogen mij leren kennen zoals ik ben! Dit is dan ook Aukje’s mooiste en krachtigste kracht: Anderen laten voelen dat je uniek en bijzonder bent. Ze weet precies hoe ze dat vuurtje van binnen bij je aan moet wakkeren. Het zit er al, je bent je er alleen soms nog niet helemaal bewust van.

Het allerfijnste vind ik de lieve en inspirerende mensen die ik dankzij deze cursus heb mogen leren kennen. Nog steeds voelen zij als vriendinnen met wie je over gedachtes, gevoelens en ervaringen kan sparren zonder dat je raar aangekeken wordt.

Ik raad het programma aan iedereen aan die zichzelf wat extra tijd en aandacht gunt, in welke vorm dat voor jou dan ook past. Het is namelijk niet zomaar even een cursus; Het is een speelse, unieke, gezellige en leerzame manier om een begin te creëren van een leven waarin je niet langer geleefd wordt. Het was voor mij een verrijking van mijn zelfkennis, (zelf)vertrouwen, liefde en inspiratie.”